Go Back
kimchiriisi

Kimchiriisi

Kimchiriisi on helppoa ja herkullista pikaruokaa, jossa on miellyttävän lämmin makuvivahde.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 5 dl keitettyä jäähtynyttä riisiä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 1/2 dl kimchiä

Kastike

  • 2 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä

Lisäksi

  • ruohosipulia hienonnettuna
  • seesaminsiemeniä paahdettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. 
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. 
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeaksi. Nosta lieden lämpötila melkein täysille. Lisää riisi sekä kastike ja paista kovalla lämmöllä niin, että riisi saa rapsakan paistopinnan. Älä siis sekoita riisiä koko ajan, vaan anna sen rapeutua rauhassa.
  • Hienonna kimchi ja sekoita se riisin joukkoon. Kuumenna.
  • Viimeistele kimchiriisi paahdetuilla seesaminsiemenillä ja hienonnetulla ruohosipulilla. Halutessasi voit tuunata annoksesta ruokaisamman paistetun kananmunan tai rapeaksi paistetun tofun avulla.