Go Back
tofukeitto

Thaimaalainen tofukeitto

Thaimaalainen tofukeitto on makujen ilotulitusta. Kookosmaitopohjaisen liemen raikastavat limetti, kaffirilimetti ja sitruunaruoho.
5 from 1 vote
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 1/2 rkl sitruunaruohotahnaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 porkkanaa
  • 100 g herkkusieniä
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1/2-1 limetin mehu
  • 6 kaffirilimetinlehteä
  • 2 tl ruskeaa sokeria
  • 1-2 punaista chiliä

Lisäksi

  • 1 pkt (270 g ) marinoitua tofua
  • tuoretta koriatenria
  • pähkinöitä
  • keitettyä riisiä tai nuudeleita

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Viipaloi herkkusienet. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Viipaloi chiliä maun mukaan. Maku saa olla tulinen.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää inkivääri ja sitruunaruohotahna. Paista vielä pari minuuttia. Lisää kattilaan kasvisliemi, kookosmaito, herkkusienet, porkkanat, kaffirilimetinlehdet, soijakastike, limetinmehu ja sokeri sekä chiliviipaleet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet. 
  • Keiton kiehuessa kuutioi tofu. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofukuutiot rapeaksi.
  • Keitä riisi tai nuudelit. 
  • Annostele riisi tai nuudelit kulhon pohjalle. Kauho päälle keittoa. Lisää paistetut tofukuutiot. Viimeistele thaimaalainen tofukeitto tuoreella korianterilla ja halutessasi pähkinöillä.