Go Back

Uunicurry kikherneillä ja kukkakaalilla

Uunicurry antaa hävikille huutia ja valmistuu vaivatta uunin hoitaessa lähes kaikki työt. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 2 rs (à 250 g ) kirsikkatomaatteja
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 tlk (230 g) punaisia linssejä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 1/2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 1/2 rkl vihreää currytahnaa
  • 1/2 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • riisiä tai ruokakauraa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet ja linssit.
  • Sekoita mausteet kookosmaitoon. Sekoita kaikki aineet uunivuoassa.
  • Kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat paahtuneet ja pehmenneet.
  • Tarjoa uunicurry keitetyn riisin tai ruokakauran kera.