Go Back
tofu

Tofunugetit

Tofunugetit on suosittujen kananugettien vegeversio. Tofunugetit valmistuvat rapeiksi uunissa ilman käryä ja rasvalla läträämistä.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g marinoitua tofua

Vehnäjauhoseos

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 1/2 tl sipulijauhetta
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl vettä

Pankojauhoseos

  • n. 1 dl pankojauhoja
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 1/2 tl sipulijauhetta
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  • Sekoita vehnäjauhot ja mausteet. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää vettä tarvittaessa. Koostumuksen tulisi olla juokseva, mutta kuitenkin en verran jähmeä, että se tarttuu hyvin tofun pintaan. 
  • Sekoita pankojauhot ja mausteet toisessa kulhossa tai laakealla lautasella.
  • Viipaloi tofu noin 1,5 cm viipaleiksi. Kuivaa tofun pinta huolella. Leikkaa sormen paksuisiksi puikoiksi.
  • Kasta tofupuikot ensin vehnäjauho-vesiseoksessa ja pyöräytä sitten pankojauhoissa. Asettele tofunugetit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
  • Paahda tofunugetteja 15 minuuttia, käännä ja paista toiset 15 minuuttia.
  • Tarjoa tofunugetit esimerkiksi valkosipulilla maustetun majoneesikastikkeen kanssa.