Go Back

Kukkakaalicurry

Kukkakaalicurry on mahtavien makujen vegaaniruoka, joka maistuu ihanalta ilmojen viilettyä. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kukkakaali
  • 3 perunaa
  • 3+2 rkl öljyä
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 pientä sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 tlk (230 g) punaisia tai vihreitä linssejä

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Pese perunat huolellisesti ja paloittele suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita 3 rkl öljyä ja 1 rkl garam masalaa ja hiero mausteöljy kukkakaalin kukintojen ja perunapalojen pintaan. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda noin 20 minuuttia.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Lisää currytahna ja kuivamausteet. Paista vielä hetki. Kumoa pannulle tomaattimurska, kookosmaito, suola sekä huudellut ja valutetut kikherneet sekä linssit. Anna hautua vartin verran. Sekoita lopuksi joukkoon paahtuneet kukkakaalinnuput ja perunat. Tarkista maku.
  • Tarjoa kukkakaalicurry esimerkiksi keitetyn riisin ja paahdettujen pähkinöiden kera.