Go Back

Chilitofu

Chilitofu pitää sisällään lempeästi potkivaa chiliä, makean happaman soijapohjaisen kastikkeen ja hauskasti pirskahtelevia kirsikkatomaatteja.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 pkt (à 250 g ) maustamatonta tofua
  • 2+2 rkl öljyä
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 sipulia
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 ruukku ruohosipulia hienonnettuna

Kastike:

  • 3/4 dl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1/2 dl sambal oelek -chilitahnaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna.
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuivaa tofu huolellisesti painelemalla se esimerkiksi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  • Kuutioi tofu, paahda se kuivalla pannulla ja lisää sitten tilkka öljyä. Paista tofuun rapea pinta, siirrä pannu syrjään ja lisää joukkoon soijakastike. Anna soijakastikkeen imeytyä tofukuutioihin ja siirrä sitten syrjään odottamaan.
  • Kuori ja suikaloi sipulit. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja paista sipulit raukeaksi tilkassa öljyä.
  • Sipulien paistuessa valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. 
  • Puolita kirsikkatomaatit. Lisää tomaatit, tofukuutiot, pähkinät ja kastike pannulle. Anna muhia noin viisi minuuttia, kunnes tomaatit hieman pehmenevät. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
  • Tarjoa chilitofu esimerkiksi keitetyn riisin kera.