Go Back
meksikonpata

Meksikonpata

Meksikonpata on tuttu pussiruoka, joka onnistuu myös alusta alkaen itse tehden. Mausteinen arkiruoka valmistuu yhden padan taktiikalla ja saa viime silauksen raikkaasta salsasta.
Valmistelut 30 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 50 mins
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1/2-1 punainen keskivahva chili
  • öljyä paistamiseen
  • 1 ps (28 g) taco-mausteseosta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1-2 tl cajunmaustetta
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 2 dl soijarouhetta
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 dl ruokakauraa tai pitkäjyväistä riisiä
  • 1 tlk (230 g) musta- tai kidneypapuja
  • 100 g maissia
  • 6 dl vettä

Tomaattisalsa

  • 2 rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen keskivahva chili
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 suolaa

Lisäksi

  • 1 avokado kuutioituna
  • kasvipohjaista ranskankermaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Paloittele paprika.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita ja chiliä muutama minuutti. Lisää paprika ja paista vielä muutama minuutti niin, että paprika hieman pehmenee. Lisää kuivamausteet, soijarouhe sekä soijakastike. Paista sekoitellen minuutti tai kaksi. Lisää ruokakaura ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes ruokakaura on melkein kypsää. 
  • Huuhtele ja valuta pavut. Lisää pavut ja maissi pannulle. Sekoita ja kuumenna. Tarkista maku.
  • Valmista tomaattisalsa. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita ainekset yhteen.
  • Tarjoa meksikonpata tomaattisalsan, avokadon ja ranskankerman kanssa.