Go Back
paputacot

Paputacot

Paputacot tuovat vaihtelua tortillapäivään. Pienten tortillalättyjen väliin lastataan muhevaa paputäytettä, avokadoa ja raikasta kaalisalaattia.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 35 mins
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 8 pientä tortillaa
  • 1/2 ruukku ruukku korianteria
  • valmista majoneesikastiketta

Paputäyte

  • 1 sipuli
  • 2 tlk (à 230 g) mustapapuja
  • 1 ps valmista taco-maustetahnaa esim. Santa Maria
  • 1/2 dl vettä
  • öljyä paistamiseen

Kaalisalaatti

  • n. 300 g valkokaalia
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1/2 ruukku ruukku korianteria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 limetin mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Avokadotahna

  • 2 avokadoa
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 vihreä chili
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kaalisalaatti: Suikaloi kaali ohuen ohueksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna korianteri. Sekoita kaalisuikaleet, porkkanaraaste, korianteri, öljy sekä suola ja sokeri kulhossa ja puristele käsien välissä pehmoisaksi ja meheväksi. 
  • Paputäyte: Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli. Lisää pavut, taco-maustetahna ja vesi. Kuumenna ja anna muhia muutama minuutti. Painele seos karkeaksi esimerkiksi perunasurvimella.
  • Avokadotahna: Halkaise avokadot, poista kivi ja muhenna hedelmäliha. Hienonna chili. Sekoita avokado, chili, limetinmehu ja suola. 
  • Paputacot: Paahda tortillaletut kuivalla, kuumalla pannulla. Kokoa paputacot. Levitä pohjalle paputäytettä. Lisää kaalisalaattia, avokadotahnaa ja tuoretta korianteria. Viimeistele halutessasi majoneesilla.