Paputacot
Paputacot tuovat vaihtelua tortillapäivään. Pienten tortillalättyjen väliin lastataan muhevaa paputäytettä, avokadoa ja raikasta kaalisalaattia.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 35 minutes mins
- 8 pientä tortillaa
- 1/2 ruukku ruukku korianteria
- valmista majoneesikastiketta
Paputäyte
- 1 sipuli
- 2 tlk (à 230 g) mustapapuja
- 1 ps valmista taco-maustetahnaa esim. Santa Maria
- 1/2 dl vettä
- öljyä paistamiseen
Kaalisalaatti
- n. 300 g valkokaalia
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 1/2 ruukku ruukku korianteria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1-2 limetin mehu
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Avokadotahna
- 2 avokadoa
- 1/2 limetin mehu
- 1/2 vihreä chili
- 1/2 tl suolaa
Kaalisalaatti: Suikaloi kaali ohuen ohueksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna korianteri. Sekoita kaalisuikaleet, porkkanaraaste, korianteri, öljy sekä suola ja sokeri kulhossa ja puristele käsien välissä pehmoisaksi ja meheväksi.
Paputäyte: Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli. Lisää pavut, taco-maustetahna ja vesi. Kuumenna ja anna muhia muutama minuutti. Painele seos karkeaksi esimerkiksi perunasurvimella.
Avokadotahna: Halkaise avokadot, poista kivi ja muhenna hedelmäliha. Hienonna chili. Sekoita avokado, chili, limetinmehu ja suola.
Paputacot: Paahda tortillaletut kuivalla, kuumalla pannulla. Kokoa paputacot. Levitä pohjalle paputäytettä. Lisää kaalisalaattia, avokadotahnaa ja tuoretta korianteria. Viimeistele halutessasi majoneesilla.