Go Back
suolapähkinä-kukkakaalicurry

Suolapähkinä-kukkakaalicurry

Suolapähkinä-kukkakaalicurry on pehmeä, täyteläinen ja lempeän mausteinen. Tee tätä, kun kaipaat arkicurryysi vaihtelua. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 150 g suolapähkinöitä
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • suolapähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Leikkaa kukkakaali reilun suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Hieraise pintaan öljy ja suola. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda kiertoilmalla 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
  • Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna 2 rkl öljyä korkeareunaisessa paistokasarissa tai kattilassa ja kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Paista sekoitellen minuutti ja lisää tomaattipyree sekä kuivamausteet. Paista sekoitellen vielä pari minuuttia. Lisää öljyä, jos paistos tuntuu kuivalta.
  • Lisää suolapähkinät, maapähkinävoi, kookosmaito ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla välillä sekoitellen 15 minuuttia. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Aja kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Lisää kastikkeeseen paahtuneet kukkakaalit ja sekoita. Tarjoa suolapähkinä-kukkakaalicurry keitetyn riisin ja suolapähkinöiden kanssa.