Go Back
bataatti-kikhernepata

Bataatti-kikhernepata

Bataatti-kikhernepata on muhkeiden makujen vegeruoka, joka syntyy vaivattomasti yhdessä padassa. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 600 g bataattia kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja kuutoi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja hienonna chili. Huuhtele ja valuta kikherneet.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli, chili ja tomaattimurska, paista minuutti tai kaksi sekoitellen ja lisää sitten kuivamausteet. Jatka paistamista vielä minuutin verran.
  • Lisää tomaattimurska, bataattikuutiot, kookoskerma, suola sekä sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla välillä sekoitellen noin 30 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä, jos pata kuivuu liikaa. Lisää kikherneet ja hauduta vielä muutama minuutti niin, että kikherneet lämpiävät. Tarkista maku.
  • Tarjoa bataatti-kikhernepata keitetyn riisin tai ruokakauran kera. Viimeistele halutessasi tuoreella korianterilla ja kourallisella pähkinöitä.