1tlk (230 g)papuja (esim. mustapapuja tai kidneypapuja)
100gmaissiapakaste
3/4tlsuolaa
1tlsokeria
2dljuustoraastetta
Tarjoiluun esimerkiksi
nachoja, lohkoperunoita tai bataattiranskalaisia
Valmistusohjeet
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulia viitisen minuuttia. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki. Kääntele joukkoon mausteet ja tomaattipyree. Paista pari minuuttia.
Lisää tomaattimurska, vesi, pavut ja maissit. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna kastikkeen muhia vartin verran.
Kuorruta pinta juustoraasteella. Nosta pannu uuniin grillivastuksen alle noin viideksi minuutiksi, kunnes juusto sulaa. Jos paitinpannusi ei kestä uunia tai et viitsi kuumentaa uunia, laita kansi päälle ja anna kastikkeen muhia, kunnes juusto sulaa.
Tarjoa papukastike esimerkiksi nachojen, lohkoperunoiden tai bataattiranskalaisten kera.