Go Back

Meksikolainen papukastike

Meksikolainen papukastike valmistuu puolessa tunnissa ja maistuu niin nachojen kuin paahdettujen perunoiden tai bataattienkin kanssa.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1-2 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1 tlk (230 g) papuja (esim. mustapapuja tai kidneypapuja)
  • 100 g maissia pakaste
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl juustoraastetta

Tarjoiluun esimerkiksi

  • nachoja, lohkoperunoita tai bataattiranskalaisia

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulia viitisen minuuttia. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki. Kääntele joukkoon mausteet ja tomaattipyree. Paista pari minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, pavut ja maissit. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna kastikkeen muhia vartin verran.
  • Kuorruta pinta juustoraasteella. Nosta pannu uuniin grillivastuksen alle noin viideksi minuutiksi, kunnes juusto sulaa. Jos paitinpannusi ei kestä uunia tai et viitsi kuumentaa uunia, laita kansi päälle ja anna kastikkeen muhia, kunnes juusto sulaa.
  • Tarjoa papukastike esimerkiksi nachojen, lohkoperunoiden tai bataattiranskalaisten kera.