Go Back
vegaaninen piirakka

Maisemakahvilan raparperipiirakka (vegaaninen)

Maisemakahvilan raparperipiirakka on klassikko, joka on leivottava ainakin kerran kesässä. Vegaaninen versio on vähintään yhtä maukas ja mehevä kuin alkuperäinenkin.
5 from 1 vote
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour 5 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

Pohja + muruseos

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 125 g sulatettua margariinia
  • 1 dl soijarahkaa esim. Alpro Greek style
  • 2 rkl kaurajuomaa

Täyte

  • 3 dl soijarahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 5 dl raparperia

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Paloittele raparperinvarret ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Siirrä 1/3 taikinasta syrjään murupintaa varten. Sekoita tähteelle jääneeseen taikinaan 1 dl soijarahkaa ja 2 rkl kaurajuomaa. 
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 22 x 34 cm).
  • Tee täyte. Sekoita soijarahka, sokerit ja perunajauhot keskenään. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Lisää raparperinpalat ja murustele päälle muruseos.
  • Paista maisemakahvilan raparperipiirakka uunin alatasolla noin 45 minuuttia.