Go Back

Vegaaninen curry tofulla

Vegaaninen curry solahtaa mutkattomasti suosikkiarkiruokien kategoriaan. Täyteläinen, täyttävä, helppo, nopea ja aivan mielettömän hyvän makuinen - tämä tofucurry täyttää kaikki mainitut kriteerit.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 pkt (n. 400 g) tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta tai esim. chilijauhetta maun mukaan
  • 1 tlk (200 ml) kookoskermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekä inkivääriä muutama minuutti. Lisää garam masala ja paista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle tomaattimurska ja chilikastike. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
  • Paista tofu kastikkeen hautuessa. Painele tofun pinta kuivaksi, leikkaa kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä pannu levyltä ja lisää soijakastike. Sekoita niin, että soijakastike imeytyy tasaisesti tofukuutioihin. 
  • Sekoita kastikkeen joukkoon kookoskerma, suola, sokeri ja sitruunamehu sekä paistetut tofukuutiot. Kuumenna. Tarkista maku.
  • Tarjoa curry esimerkiksi keitetyn riisin tai ruokakauran kera.