Etusivu » Yrtti-perunasalaatti
|

Yrtti-perunasalaatti

Yrtti-perunasalaatti on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen. Majoneesin sijaan kastikkeen täyteläisyys on peräisin cashewpähkinöistä. Yrtit ja sitruuna keventävät makumaailman.

vihreä perunasalaatti

Yrtti-perunasalaatti sopii erityisen hyvin kevään ja kesän sesonkiin – vaikkapa vappuun tai kevään buffetpöytään. Piknik-koriinkin sen voi pakata, sillä salaatti ei ole moksiskaan, vaikka odottelisi hetken syömistä. Lisukkeena voi tarjota vaikkapa soijanakkeja, seitanmakkaraa tai vegepyöryköitä. 

Perunasalaatin kastike on tuttu cashew-sitruunapastasta. Yrtit ja kaprikset tuovat makuun raikkautta ja niiden avulla salaattiin saa mukavasti myös vaihtelua. Vaihda tilli välillä basilikaan ja ruohosipuli vaikka nippuun kevätsipulia. 

Yrtti-perunasalaatti valmistuu yhdessä hujauksessa etenkin silloin, kun perunat on keittänyt jo edellisenä päivänä valmiiksi. Valitse salaattiin kiinteä lajike, joka nimensä mukaan säilyttää keitettäessä napakan rakenteensa. Ja toki pähkinät pitää muistaa laittaa likoamaan ajoissa, vähintään pari tuntia ennen ruoan valmistusta. Näin kastike soseutuu samettisen pehmeäksi.

Jos kaipaat lisää perunasalaatti-inspiraatiota, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vihreä perunasalaatti

Yrtti-perunasalaatti

Yrtti-perunasalaatti on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen. Majoneesin sijaan kastikkeen täyteläisyys on peräisin cashewpähkinöistä. Yrtit ja sitruuna keventävät makumaailman.
Valmistelut 20 mins
Pähkinöiden liotus 2 hrs
Aika yhteensä 2 hrs 20 mins
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kg kiinteitä perunoita keitettynä
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 prk (50/35 g) kapriksia

Kastike

  • 2 dl cashewpähkinöitä + vettä liottamiseen
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1/4-1/2 tl suolaa
  • n. 1/2 dl vettä

Valmistusohjeet
 

  • Laita cashewpähkinät likoamaan vähintään kaksi tuntia ennen ruoanvalmistusta likoamaan kylmään veteen.
  • Kuori ja paloittele perunat. Hienonna yrtit ja valuta kaprikset.
  • Valmista kastike. Valuta pähkinät. Mittaa kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä, kunnes koostumus on sopivan juoksevaa. Tarkista maku.
  • Sekoita kastike, yrtit ja kaprikset perunoiden joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus sormisuolaa.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Oi, kuulostaa hyvältä ! Pitää testata. Monia blogissasi olevia ruokia + leivonnaisia olen jo testaillutkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!