Go Back
saksanpähkinäpasta

Saksanpähkinäpasta

Saksanpähkinäpasta on oiva esimerkki siitä, miten vaatimattomista aineksista saa loihdittua huippuhyvää tarjottavaa. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g pastaa esim.fusilli
  • 200 g saksanpähkinöitä
  • 2 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
  • 1/2 dl kaurajuomaa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta oreganoa tai meiramia
  • 1 1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 1/4 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Rouhi kuivahtaneet leivät ja laita pieneen kulhoon kaurajuoman kanssa. Liota 10 minuuttia.
  • Laita saksanpähkinät kattilaan ja lisää vettä sen verran, että pähkinät peittyvät. Keitä pähkinöitä 5 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita pähkinät, hienonnettu valkosipulinkynsi, yrtit ja leipä-kaurajuomaseos monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja hienoksi tahnaksi. Lisää raastettu parmesaanijuusto ja sekoita. Lisää lopuksi öljy. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ohenna tarvittaessa vedellä.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Ota pari desiä keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä.
  • Laita pähkinäkastike ja 1 dl pastan keitinvettä pannulle. Kuumenna ja lisää pasta. Sekoita ja lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, jotta saat sopivan kostean koostumuksen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.