Saksanpähkinäpasta
Saksanpähkinäpasta on oiva esimerkki siitä, miten vaatimattomista aineksista saa loihdittua huippuhyvää tarjottavaa.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 35 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 300 g pastaa esim.fusilli
- 200 g saksanpähkinöitä
- 2 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
- 1/2 dl kaurajuomaa
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 dl tuoretta oreganoa tai meiramia
- 1 1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- 1 1/4 dl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Rouhi kuivahtaneet leivät ja laita pieneen kulhoon kaurajuoman kanssa. Liota 10 minuuttia.
Laita saksanpähkinät kattilaan ja lisää vettä sen verran, että pähkinät peittyvät. Keitä pähkinöitä 5 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita pähkinät, hienonnettu valkosipulinkynsi, yrtit ja leipä-kaurajuomaseos monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja hienoksi tahnaksi. Lisää raastettu parmesaanijuusto ja sekoita. Lisää lopuksi öljy. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ohenna tarvittaessa vedellä.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Ota pari desiä keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä.
Laita pähkinäkastike ja 1 dl pastan keitinvettä pannulle. Kuumenna ja lisää pasta. Sekoita ja lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, jotta saat sopivan kostean koostumuksen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.