Go Back
parsapasta

Parsapasta

Parsapasta on kevään ihanin ja iisein ruoka. Yhtä aikaa täyteläinen ja raikas kastike valmistuu siinä ajassa, kun pasta kiehuu. 
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g nauhapastaa esim. spagetti tai linguine
  • 1 nippu (500 g) vihreää parsaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2-3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun lisäksi

  • 1 dl pinjansiemeniä
  • vegaanista parmesaania

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Leikkaa parsasta kova, puumainen tyvi ja paloittele varret kolmesta neljään osaan.
  • Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Älä polta. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle tilkka öljyä ja paista parsan varsia muutama minuutti. Lisää nuput ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää kaurakerma, sitruunamehu, raivnothiivahiutaleet, suola ja mustapippuri.
  • Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja viimeistele parsapasta paahdetuilla pinjansiemenillä sekä vegeparmesaanilla.