Parsapasta
Parsapasta on kevään ihanin ja iisein ruoka. Yhtä aikaa täyteläinen ja raikas kastike valmistuu siinä ajassa, kun pasta kiehuu.
Valmistelut 5 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 20 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 300 g nauhapastaa esim. spagetti tai linguine
- 1 nippu (500 g) vihreää parsaa
- öljyä paistamiseen
- 2 1/2 dl kaurakermaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2-3 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun lisäksi
- 1 dl pinjansiemeniä
- vegaanista parmesaania
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
Leikkaa parsasta kova, puumainen tyvi ja paloittele varret kolmesta neljään osaan.
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Älä polta. Siirrä syrjään odottamaan.
Lisää pannulle tilkka öljyä ja paista parsan varsia muutama minuutti. Lisää nuput ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää kaurakerma, sitruunamehu, raivnothiivahiutaleet, suola ja mustapippuri.
Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja viimeistele parsapasta paahdetuilla pinjansiemenillä sekä vegeparmesaanilla.