Go Back

Ramen-keitto

Ramenkeitto on japanilainen nuudelikeitto, josta on lukuisia eri versioita. Tässä versio, joka onnistuu myös helposti myös kotona.
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Ramenkeiton liemi:

  • 1 l vettä
  • 3 rkl tummaa misotahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 - 2 rkl kalakastiketta tarvittaessa vegaanista
  • 1 - 2 rkl tummaa siirappia

Lisäksi:

  • n. 150 g ramen-nuudeleita

Täytteeksi ramenkeittoon valinnan mukaan esimerkiksi:

  • broccoliinia
  • paksoita
  • porkkanaa ohueksi suikaloituna
  • valmiita kasvispyöryköitä esim. nyhtökaura
  • kovaksi keitettyjä kananmunia ruokailijoiden määrästä riippuen
  • rapeaksi paistettua tofua soijakastikkeella maustettuna
  • edamamepapuja

Ramenkeiton tarjoiluun:

  • ituja
  • tuoretta korianteria
  • limettilohkoja

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna vesi kattilassa. Lisää misotahna, siirappi sekä soija- ja kalakastike. Anna liemen kiehua hiljalleen sen aikaa, kun valmistelet lisukkeet.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja jätä odottamaan.
  • Valmista täytteet. Keitä kananmunat (jos käytät). Paista tofukuutiot runsaassa öljyssä ja mausta reilulla tilkalla soijakastiketta. Suikaloi porkkanat ohuiksi nauhoiksi esimerkiksi kuorimaveitsen avulla. Paloittele broccoliini tai suikaloi paksoi. Jos haluat broccoliinista tai paksoista hieman pehmeämpää, voit ryöpätä ne nopeasti. Keitä edamamepapuja pari minuuttia.
  • Tarkista liemen maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Kokoa ramenkeitto lisäämällä nuudelit ison keittokulhon pohjalle. Kauho päälle reilusti kuumaa lientä. Lisää lopuksi muut lisukkeet. Purista päälle limetin mehua. Nauti kuumana.