Go Back
vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku on yhtä aikaa rennon ronski, tuhdin suklainen ja hempeän kaunis. Nappaa resepti ja vinkit valmistukseen.
Valmistelut 1 hour 30 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 2 hours 15 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

Vegaaninen suklaakakkupohja

  • 3 1/2 dl kaurajuomaa tarvittaessa gluteenitonta
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa

Voiteluun

  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte

  • 300 g vegaanista tuorejuustoa
  • 200 g vegaanista tummaa suklaata
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 1/4 dl vaahtoutuvaa kasvivispiä

Kostutus

  • 1 1/2 dl applesiinimehua tai esim. Spritea

Koristelu

  • 1 1/4 dl vaahtoutuvaa kasvivispiä
  • 100 g vegaanista tuorejuustoa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • vadelmia
  • pensasmustikoita
  • syötäviä kukkia

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen.
  • Pingota halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoka ja jauhota se kaakaojauheella.
  • Valmista pohja. Sekoita kaurajuoma, sokerit, öljy ja viinietikka keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos kaurajuomaseokseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 45 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Jäähdytä kakkupohja hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä. Parhaiten kakkupohja leikkaantuu, kun leivot sen jo edellisenä päivänä. Leikkaa kakkupohja varovasti kahteen osaan sahateräisellä veitsellä.
  • Valmista täyte. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustojen joukkoon yhdessä tomusokerin kanssa esimerkiksi sähkövatkaimen avulla. Vatkaa kasvivispi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon.
  • Kokoa kakku mieluiten käyttämääsi irtopohjavuokaan. Aseta pohjaosa vuokaan ja kostuta se appelsiinimehulla. Levitä päälle suklaatäyte. Nosta päälle toinen kerros. Kostuta kevyesti. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa peitettynä vähintään pari tuntia tai yön yli.
  • Vatkaa loppu kauravispi vaahdoksi. Vatkaa lopuksi joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lusikoi vispi kakun päälle ja koristele kakku marjoilla ja kukilla ennen tarjoamista.