Vegaaninen munkkitaikina on helppo tehdä. Siitä valmistetut vegaaniset munkit ovat ihan yhtä herkullisia kuin perinteisetkin munkit. Näillä vinkeillä onnistut!
Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita joukkoon sokerit ja suola.
Yhdistä hiiva ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita veteen. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää loppuvaiheessa myös pehmeä margariini. Jos käytät tuorehiivaa, liuota se kädenlämpöiseen veteen ja lisää sitten jauhot.
Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Leikkaa yhtä suuriksi paloiksi ja pyöritä pikkupulliksi. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla puolisen tuntia.
Kaada kattilaan rypsiöljy ja kuumenna 180-asteiseksi. Laita lähelle valmiiksi talouspaperilla päällystetty lautanen, sokerilautanen, tarjoiluastia sekä aluslautanen reikäkauhalle. Ota lähelle myös kattilan kansi, jos rasva syttyy palamaan.
Venytä pikkupullista rinkilät ja tiputa lähellä öljyn pintaa muutama rinkilä kerrallaan kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin pari minuuttia. Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperilla vuoratun tarjottimen päälle. Kierittele ne lämpiminä erikoishienossa sokerissa.