Go Back
vegaaninen sitruunarahka

Vegaaninen sitruunarahka

Vegaaninen sitruunarahka on raikas ja täyteläinen. Helppotekoinen herkku katoaa syöjiensäsuuhun ennätysvauhtia. 
Valmistelut 1 day 30 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 6

Raaka-aineet
  

Vegaaninen lemon curd

  • 2 rkl perunajauhoja
  • 4 rkl vettä
  • 2 dl sitruunamehua
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 20 g vegaanista margariinia
  • 1/4 tl kurkumaa

Rahkaan

  • 250 g vegaanista rahkaa esim. Alpro Greek Style
  • 1 dl lemon curdia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl kasvivispiä

Koristeluun

  • 4 rkl lemon curdia
  • tuoreita mintunlehtiä

Valmistusohjeet
 

  • Valmista ensin lemon curd. Mittaa perunajauhot ja vesi kattilaan. Sekoita. Lisää sitruunamehu ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen 5-10 minuuttia, kunnes seos selkeästi paksuuntuu. Lisää margariini ja sekoita niin, että se sulaa kokonaan. Sekoita joukkoon ripaus kurkumaa keltaisen värin aikaansaamiseksi.
  • Anna lemon curdin jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä kannellisessa rasiassa jääkaappiin jähmettymään yön yli.
  • Seuraavana päivänä sekoita rahka, lemon curd, sokeri ja vaniljasokeri yhteen. Vatkaa toisessa kulhossa kasvivispi napakaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti rahkaseoksen joukkoon.
  • Jaa sitruunarahka annosmaljoihin, viimeistele lusikallisella lemon curdia ja koristele tuoreilla mintunlehdillä.