Vegaaninen sitruunarahka
Vegaaninen sitruunarahka on raikas ja täyteläinen. Helppotekoinen herkku katoaa syöjiensäsuuhun ennätysvauhtia.
Valmistelut 1 day d 30 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
Vegaaninen lemon curd
- 2 rkl perunajauhoja
- 4 rkl vettä
- 2 dl sitruunamehua
- 1 1/2 dl sokeria
- 20 g vegaanista margariinia
- 1/4 tl kurkumaa
Rahkaan
- 250 g vegaanista rahkaa esim. Alpro Greek Style
- 1 dl lemon curdia
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 dl kasvivispiä
Koristeluun
- 4 rkl lemon curdia
- tuoreita mintunlehtiä
Valmista ensin lemon curd. Mittaa perunajauhot ja vesi kattilaan. Sekoita. Lisää sitruunamehu ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen 5-10 minuuttia, kunnes seos selkeästi paksuuntuu. Lisää margariini ja sekoita niin, että se sulaa kokonaan. Sekoita joukkoon ripaus kurkumaa keltaisen värin aikaansaamiseksi.
Anna lemon curdin jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä kannellisessa rasiassa jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Seuraavana päivänä sekoita rahka, lemon curd, sokeri ja vaniljasokeri yhteen. Vatkaa toisessa kulhossa kasvivispi napakaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti rahkaseoksen joukkoon.
Jaa sitruunarahka annosmaljoihin, viimeistele lusikallisella lemon curdia ja koristele tuoreilla mintunlehdillä.