Go Back
vegaaninen key lime pie

Vegaaninen key lime pie

Vegaaninen key lime pie on sinulle, jos olet raikkaiden juustokakkujen ystävä. Vaikka key lime pie ei mikään varsinainen juustokakku ole, samaa suussa sulavaa täyteläisyyttä siinä kyllä on. 
5 from 1 vote
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 1 hour
Aika yhteensä 1 hour 20 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

Pohja

  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g vegaanista margariinia sulatettuna

Täyte

  • 300 g soijajogurttia esim. Alpro Greek Style
  • 1 prk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa
  • 1 dl limetinmehua
  • 3 rkl maissitärkkelystä Maizena

Valmistusohjeet
 

  • Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat margariinilla.
  • Murskaa digestivekeksit monitomikoneessa karkeaksi muruksi. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja pyöräytä sekaisin. Taputtele seos kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  • Sekoita soijajogurtti ja kondensoitu kookosmaito. Sekoita limetinmehu ja maissitärkkelys ja yhdistä jogurttiseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan esipaistetun pohjan päälle.
  • Paista 175 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on lähes hyytynyt. Sammuta uuni, jätä luukku rakoselleen ja anna piirakan olla uunissa vielä 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin yön yli.
  • Vinkki! Voit halutessasi koristella piirakan kermavaahtopursotuksilla ja tuoreilla yrteillä, kuten mintulla tai sitruunamelissalla.