Go Back
nyhtökaura-nuudelisalaatti

Nyhtökaura-nuudelisalaatti

Nyhtökaura-nuudelisalaatti on yhtä aikaa ruokaisa ja ihanan raikas. Tähän tulee himo!
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Pastat ja nuudelit, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 150 g leveitä riisinuudeleita
  • 1 pkt (250 g) Deli nyhtökauraa chili-inkivääri
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 200 g edamamepapuja
  • 3 appelsiinia
  • 2 porkkanaa
  • 1 ruukku minttua

Kastike

  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 rkl inkivääriä raastettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele siivilässä kylmässä vedessä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Murustele nyhtökaura ja paista sitä öljytilkassa muutama minuutti. Siirrä syrjään jäähtymään.
  • Keitä edamamepapuja muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä.
  • Kuori porkkanat ja suikaloi ne julienne raastimella tai kuorimaveitsellä ohuiksi nauhoiksi. Kuori appelsiinit ja leikkaa kalvottomiksi. Hienonna minttu.
  • Sekoita kastikeainekset yhteen.
  • Yhdistä kaikki ainekset isossa kulhossa ja kääntele varovasti sekaisin. Tarjoa heti.