Go Back
sichuanin tofu

Kiinalainen tofu

Kiinalainen tofu on tulisen makea herkkuruoka. Kun tofu ensin paneroidaan, sitten paistetaan ja lopuksi maustetaan, on lopputulos vastustamaton!
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

Tofu

  • n. 300 g tofua maustamaton
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1-2 dl perunajauhoja

Kastike

  • 3 rkl soijakastiketta (vähäsuolaista)
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 1-2 tl perunajauhoja
  • rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi

  • 1 sipuli
  • 1-2 chiliä
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä
  • (1 rkl sichuaninpippuria)
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • kevät- tai ruohosipulia

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohjeet
 

  • Kuivaa tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai paperiin. Kuutioi parin sentin kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon soijakastike.
  • Sekoita tofukuutioihin perunajauhot esim. pakastuspussissa tai laakealla vadilla niin, että tofut ovat kauttaaltaan perunajauhoissa.
  • Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä ja paista tofut rapeiksi. Nostele tofut talouspaperille valumaan.
  • Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili(t). Kuori ja paloittele porkkanat noin puolen sentin viipaleiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanat, valkosipuli, inkivääri ja chili sekä sichuaninpippuri, jos käytät. Paista sen verran, että porkkanat hieman pehmenevät.
  • Laske lieden lämpötilaa ja lisää pannulle kastike. Kastike saostuu melko nopeasti. Kääntele joukkoon tofukuutiot. Ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia. Tarjoile riisin kera.