Go Back
härkäpapu makaronilaatikko

Härkäpapu-makaronilaatikko

Härkäpapu-makaronilaatikko on aivan ihana arkiruoka! Tämä vuokaruoka valmistuu vaivattomasti kukkaronnyörejä kiristellen.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 400 g tummia makaroneja
  • 2 dl härkäpapurouhetta käytin Vihreä Härkä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 7 dl vettä
  • 4-5 dl kaurakermaa esim. mustapippurin makuista
  • 2 tl yrttisekoitusta esim. Välimeren

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Huuhtele härkäpapurouhe, keitä 3 minuuttia ja huuhtele vielä uudelleen keittämisen jälkeen.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipulinkynnet ja keitetty, huuhdeltu härkäpapurouhe. Mausta soijakastikkeella ja paprikajauheella.
  • Yhdistä makaronit ja härkäpapurouhe-sipuliseos isossa uunivuoassa. Lisää vesi, kaurakerma sekä yrttisekoitus ja sekoita.
  • Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja makaronit kypsyneet.