Härkäpapu-makaronilaatikko
Härkäpapu-makaronilaatikko on aivan ihana arkiruoka! Tämä vuokaruoka valmistuu vaivattomasti kukkaronnyörejä kiristellen.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 45 minutes mins
Aika yhteensä 1 hour hr
- 400 g tummia makaroneja
- 2 dl härkäpapurouhetta käytin Vihreä Härkä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- öljyä paistamiseen
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 rkl soijakastiketta
- 7 dl vettä
- 4-5 dl kaurakermaa esim. mustapippurin makuista
- 2 tl yrttisekoitusta esim. Välimeren
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Huuhtele härkäpapurouhe, keitä 3 minuuttia ja huuhtele vielä uudelleen keittämisen jälkeen.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipulinkynnet ja keitetty, huuhdeltu härkäpapurouhe. Mausta soijakastikkeella ja paprikajauheella.
Yhdistä makaronit ja härkäpapurouhe-sipuliseos isossa uunivuoassa. Lisää vesi, kaurakerma sekä yrttisekoitus ja sekoita.
Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja makaronit kypsyneet.