Vegaaninen piparijuustokakku
Vegaaninen piparijuustokakku on joulun kahvipöydän suosikki. Kakku on juuri sopivat täyteläinen, kepeä ja makea myös jouluaterian päätteeksi.
Valmistelut 20 minutes mins
jähmettyminen 12 hours hrs
Kategoria Makeat leivonnaiset
Pohja
- 150 g piparkakkuja
- 70 g vegaanista margariinia
Vuokaan
- n. 1 tl rypsiöljyä
- n. 1 rkl tomusokeria
Täyte
- 2 1/2 dl kasvivispiä kaura- tai soijavispiä
- 300 g vegaanista tuorejuustoa esim. Oatly tai Violife
- 200 g vegaanista valkosuklaata
- 100 g vegaanisia piparkakkuja
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) leivinpaperilla. Öljyä reunat ja tupsauta pintaan tomusokeria, jotta reunoista tulee siistit.
Murustele piparkakut esimerkiksi monitoimikoneessa hienoksi. Pyöräytä joukkoon sulatettu margariini. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Rouhi piparkakut karkeasti.
Vatkaa kasvivispi jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon ensin tuorejuusto, sitten sulatettu valkosuklaa. Kääntele lopuksi joukkoon piparkakkumuru.
Levitä täyte kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Siirrä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua.