Joulugranola
Joulugranola höystetään joulun lämpimillä mausteilla, pähkinöillä, taateleilla sekä murusteluilla piparkakuilla.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 25 minutes mins
Kategoria Aamu- ja välipalat, Joulu
- 1 kypsä banaani
- 3 rkl rypsiöljyä
- 3 rkl vaahterasiirappia
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 4 dl kaurahiutaleita
- 2 dl pähkinöitä ja/tai siemeniä esim. haaselpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä
Lisäksi
- n. 50 g piparkakkuja murustelutna
- 1-2 dl puolikuivattuja taateleita viipaloituna
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Muussaa banaani haarukalla. Sekoita joukkoon rypsiöljy, vaahterasiirappi, suola ja piparkakkumauste. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet sekö rouhitut pähkinät.
Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
Paahda uunin keskitasolla noin 15 minuuttia muutaman kerran sekoitellen, kunnes granola on rapeutunut ja saanut hieman väriä.
Anna joulugranolan jäähtyä rauhassa pellillä ja sekoita lopuksi joukkoon murustellut piparkakut sekä viipaloidut taatelit. Säilytä kannellisessa rasiassa.