Kuutioi munakoiso parin sentin kuutioiksi. Sekoita joukkoon 3-4 rkl öljyä ja mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa. Paahda munakoisot 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja soijarouhe. Paista sekoitellen minuutti tai kaksi. Lisää 2 dl vettä pienissä erissä.
Kun vesi on imeytynyt rouheeseen, sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuivamausteet. Lisää säilötyt kirsikkatomaatit. Huuhtaise tölkki desilitralla vettä ja kaada pannulle. Kuumenna kastike kiehuvaksi. Anna muhia hissukseen kannen alla.
Nosta munakoisot uunista ja sekoita tomaattikastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen muhia hissukseen, kunnes ruoan muut komponentit ovat valmiita. Tarkista lopuksi maku ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.
Halkaise pitaleivät ja leikkaa kolmioiksi. Asettele kolmiot leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Sivele pintaan öljyä ja mausta suolalla. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes rapeita ja paahtuneita.
Valmista tahinikastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
Irrota granaattiomenasta siemenet. Hienonna minttu. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla tai uunin jälkilämmössä.
Kokoa pitasalaatti levittämällä pitasipsit laakealle vadille. Kauho päälle munakoiso-soijarouhekastiketta, lisää tahinikastiketta ja viimeistele granaattiomenen siemenillä, tuoreella mintulla sekä paahdetuilla pinjansiemenillä.