Go Back
punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti nojaa makumaailmaltaan Aasian suuntaan. Tässä mehevässä salaatissa on näköä ja makujen ilotulitusta.
Valmistelut 15 minutes
Kategoria Lisukkeet, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 400 g punakaalia
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 punainen keskivahva chili
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl limetin tai sitruunan mehua
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 dl suolapähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Hienonna kaali ohuen ohueksi suikaleeksi, Puristele kaalisuikaleet esimerkiksi käsin pehmeiksi.
  • Kuori ja raasta porkkana(t) karkeaksi raasteeksi. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita porkkanaraaste, chili ja korianteri punakaalisuikaleiden joukkoon.
  • Mausta kaalisalaatti limetin- tai sitruunan mehulla, paahdetulla seesamiöljyllä, suolalla ja sokerilla. Tarkista maku. Viimeistele salaatti suolapähkinöillä.