Go Back
nyhtötofutacot

Nyhtötofutacot

Nyhtötofutacot saavat veden herahtamaan kielelle. Aasialainen makumaailma ja herkullinen nyhtötofu saavat makunystyrät onnesta sykkyrälle. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 3

Raaka-aineet
  

Nyhtötofu

  • 1 pkt (n. 300 g) maustamatonta tofua
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 tl sriracha-chilikastiketta

Kaalisalaatti

  • 300 g punakaalia
  • 1-2 porkkanaa
  • 1/2-1 punainen keskivahva chili
  • 1-2 rkl sitruuna- tai limetinmehua
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 ruukku korianteria

Chilikastike

  • 1 1/2 dl paksua gurttia
  • 1/2 dl vegaanista majonesia
  • n. 1 rkl sriracha-chilikastiketta

Lisäksi

  • 8 pientä tortillalettua
  • ituja esim. alfalafa
  • (tuoretta chiliä viipaloituna)
  • 1 dl suolapähkinöitä rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Kuivaa tofu huolella käärimällä se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Laita painon alle hetkeksi puristuksiin. Raasta kuivunut tofu kartioraastimen karkealla terällä karkeaksi raasteeksi. Levitä tofu laakeaan uunivuokaan.
  • Sekoita marinadin ainekset yhteen ja sekoita raastetun tofun joukkoon. Paahda tofua noin 20 minuuttia tai kunnes paahtunut mehevän rapeaksi. Sekoita kerran paahtumisen aikana.
  • Valmista kaalisalaatti. Suikaloi kaali ohuen ohueksi. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita kasvikset ja puristele käsin mehväksi. Sekoita joukkoon sitruunan- tai limetinmehu, seesamiöljy, suola ja sokeri.
  • Valmista chilikastike sekoittamalla ainekset yhteen.
  • Lämmitä tortillaletut uunin jälkilämmöllä.
  • Kokoa nyhtötortillatacot. Levitä chilimajoneesia tortillaletulle. Lisää kaalisalaattia, nyhtötofua ja ituja. Viimeistele suolapähkinöillä ja halutessasi tuoreilla chiliviipaleilla.