Inkiväärikeksit
Inkiväärikeksit vaikuttavat vaatimattomilta, mutta veikeä inkiväärin potku yllättää ensi puraisulla.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 12 minutes mins
Aika yhteensä 32 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
- 100 g vegaanista margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 rkl (vaaleaa) siirappia
- 2 1/4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 2 tl jauhettua inkivääriä
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vatkaa pehmeä margariini, sokeri ja siirappi sähkövatkaimella kevyesti tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos margariini-sokerivaahdon joukkoon esimerkiksi puuhaarukalla.
Muotoile taikinasta leivinpaperin päällä kaksi pitkää, noin 3 cm: leveää tankoa. Litistä tangot ja halutessasi paina niiden pintaan haarukalla urat.
Paista keksitankoja uunin keskitasolla noin 12 min tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna keksitankojen jäähtyä 1-2 minuuttia ja leikkaa tangot sitten veitsellä poikittaissuunnassa kekseiksi.