Go Back
tofukinkku

Tofukinkku

Tofukinkku on joulupöydän kunkku. Vegaaninen kinkku maistuu jokaiselle ja on herkkua paitsi jouluruokien kera, myös ohuina siivuina leivän päällä.
2 from 1 vote
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 1 hour
Tekeytyminen 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour 50 minutes
Kategoria Joulu
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 2 pkt (n.600 g) kylmäsavutofua Jalotofu
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1+2 rkl öljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 2-3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 5 rkl perunajauhoja

Koristeluun

  • vahvaa sinappia
  • mantelijauhetta tai korppujauhoja
  • kokonaisia neilikoita

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipulinkynnet ja paista vielä pari minuuttia.
  • Kuivaa tofuista enin neste painelemalla niitä esimerkiksi talouspaperilla tai kääräisen ne puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Murustele kuivatut tofut monitoimikoneeseen. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää 2 rkl öljyä, paistetut sipulit, mausteet, tomaattipyree, soijakastike ja fariinisokeri. Aja ainekset tasaiseksi massaksi. Sekoita lopuksi joukkoon mantelijauhe ja perunajauhot.
  • Muotoile massasta kinkun mallinen pallo. Lisää tarvittaessa perunajauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Kääri kinkku folioon ja anna tekeytyä jääkaapissa 30–60 minuuttia.
  • Paista tofukinkku 200-asteisessa uunissa 45-60 min. Avaa foliota paiston loppuvaiheessa niin, että kinkku saa pintaan hieman väriä.
  • Anna kinkun jäähtyä täysin, mieluiten yön yli. Sivele pintaan sinappia ja ripottele pinnalle korppujauhoja tai mantelijauhetta. Koristele tofukinkku kokonaisilla neilikoilla.