Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipulinkynnet ja paista vielä pari minuuttia.
Kuivaa tofuista enin neste painelemalla niitä esimerkiksi talouspaperilla tai kääräisen ne puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Murustele kuivatut tofut monitoimikoneeseen. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää 2 rkl öljyä, paistetut sipulit, mausteet, tomaattipyree, soijakastike ja fariinisokeri. Aja ainekset tasaiseksi massaksi. Sekoita lopuksi joukkoon mantelijauhe ja perunajauhot.
Muotoile massasta kinkun mallinen pallo. Lisää tarvittaessa perunajauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Kääri kinkku folioon ja anna tekeytyä jääkaapissa 30–60 minuuttia.
Paista tofukinkku 200-asteisessa uunissa 45-60 min. Avaa foliota paiston loppuvaiheessa niin, että kinkku saa pintaan hieman väriä.
Anna kinkun jäähtyä täysin, mieluiten yön yli. Sivele pintaan sinappia ja ripottele pinnalle korppujauhoja tai mantelijauhetta. Koristele tofukinkku kokonaisilla neilikoilla.