Go Back
kanaton keitto

Kanaton keitto

Kanaton keitto on täydellinen arkiruoka. Puolessa tunnissa valmis soppa on erinomaista myös uudelleen lämmitettynä. 
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 600 g perunoita
  • 200 g porkkanaa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl currya
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 7 dl vettä tai kasvislientä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 pkt (250 g) marinoitua paahtotofua Jalotofu

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipulit, paprikajauhe ja curry ja paista vielä pari minuuttia. Lisää vesi tai kasvisliemi, perunat ja porkkanat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää vihreät pavut ja keitä vielä muutama minuutti.
  • Keiton kiehuessa paista tofu pannulla rapeaksi. Lisää tofu, kaurakerma, suola ja sitruuanmehu kattilaan. Kuumenna, mutta älä keitä. Tarkista maku.
  • Tarjoa kanaton keitto leivän kera.