Go Back
malesialainen kasviscurry

Malesialainen kasviscurry

Malesialainen kasviscurry saa makunystyrät heittämään kuperkeikkaa. Hurmaavan mausteinen ja lämmittävä curry on täydellistä erityisesti pimeään vuodenaikaan.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 chiliä maun ja chilien tulisuuden mukaan
  • 3-4 tomaattia
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 3 kaffirilimetinlehteä
  • 2 rkl tamarinditahnaa
  • 2-3 kokonaista tähtianista
  • 1-2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Poista tomaateista kanta. Kuutoi tomaatit.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli, chili ja kuivamausteet. Paista vielä pari minuuttia.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää pannulle kikherneet, kuutioidut tomaatit, kookosmaito, tamarinditahna, kaffirilimetinlehdet ja tähtianikset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hissukseen kannen alla noin 30 minuuttia.
  • Mausta malesialainen kasviscurry suolalla. Tarkista maku ja tarjoa keitetyn riisin tai ruokakauran kera.