Go Back
cashew-pinaattikorma

Cashew-pinaattikorma

Cashew-pinaattikorma saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Aavistuksen makean, herkullisen täyteläisen intialaisen kormakastikkeen jekku on cashewpähkinöissä ja makeassa ananaksessa.
3 from 1 vote
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 300 g) tofua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 chili
  • 2 porkkanaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (n. 200 g) ananasmurskaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 pss (n. 80 g) tuoretta babypinaattia
  • 1-2 tl suolaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua

Valmistusohjeet
 

  • Viipaloi tofu, kuivaa pinta. Leikkaa tofu kuutioiksi. Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä ja paista tofu rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Sekoita niin, että soijakastike sekoittuu tasaisesti tofujen joukkoon. Siirrä tofu syrjään odottamaan.
  • Rouhi cashewpähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilistä kanta ja hienonna chili. Paloittele porkkanat pieneksi, esimerkiksi noin puolen senttimetrin viipaleiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuivamausteet ja paista vielä minuutti tai kaksi.
  • Lisää cashewpähkinät, porkkanat, ananas, vesi ja kookoskerma. Kuumenna kiuehuvaksi ja anna hautua kannen alla välillä sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes porkkana on kypsää ja pehmeää. Aja kastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Lisää tofu ja pinaatti. Kuumenna sekoitellen, kunnes tofu on lämmintä ja pinaatti painunut hieman kasaan. Tarkista maku.
  • Tarjoa cashew-pinaattikorma riisin tai ruokakauran kera.