Go Back
tomaatti-pähkinäpasta

Tomaattipasta

Tomaattipasta on kerrassaan mahtava arkiruoka: maukas ja ihana helppotekoinen. Kastike surahtaa sauvasekoittimella pastan kiehuessa. Täydellistä!
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 15 minutes
Pähkinöiden liotus 1 hour
Aika yhteensä 1 hour 25 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 dl cashewpähkinöitä + vettä liotukseen
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1-2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 200 g (ruskeita) herkkusieniä
  • 1 dl kaurakermaa
  • 250 g kananmunatonta tagliatellea

Valmistusohjeet
 

  • Liota pähkinöitä noin tunti väljässä vedessä. Valuta siivilässä ja siirrä kapeaan, korkeareunaiseen kulhoon. Lisää kirsikkatomaatit, tomaattipyree, balsamiviinietikka, suola ja sokeri. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Valuta siivilässä.
  • Viipaloi herkkusienet. Paahda sieniä pannulla, kunnes enin neste on haihtunut.
  • Lisää tomaattikastike ja kaurakerma. Mausta mustapippurilla. Kuumenna. Sekoita joukkoon keitetty pasta. Tarjoa heti.