Go Back
indonesialainen tofu-cashewkastike tofu bumbu rujak

Tofu-cashewkastike - Tofu Bumbu Rujak

Indonesialainen tofu-cashewkastike - tofu bumbu rujak on hämmentävä nimihirviö, mutta kerrassaan koukuttava, ihanan mausteinen ruoka. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
pähkinöiden liotus 1 hour
Aika yhteensä 1 hour 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 2 dl vettä
  • 1 pkt (n. 300 g) tofua
  • 1 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1-2 chiliä
  • 4 tomaattia
  • 2 porkkanaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 2-3 rkl tamarinditahnaa
  • 2-3 kaffirilimetinlehteä
  • 1 rkl sokeria
  • 1-2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita cashewpähkinät tunniksi tai kahdeksi likoamaan kahteen desilitraan vettä. Soseuta pähkinät veden kanssa tasaiseksi sauvasekoittimella
  • Viipaloi tofu ja kuivaa pinta huolella. Leikkaa kuutioiksi.
  • Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Sekoita niin, että soijakastike sekoittuu tasaisesti tofuun. Siirrä tofu syrjään odottamaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilin kanta ja hienonna chili. Kuutioi porkkanat ja tomaatit.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli, inkivääri sekä chili ja jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kurkuma. Paista vielä minuutti tai kaksi.
  • Lisää pilkottu tomaatti, porkkanat, cashewtahna, sokeri, tamarindi, limetinlehdet ja kookoskerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes porkkana on pehmennyt.
  • Soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla. Lisää tofu ja anna hautua vielä 5-10 minuuttia.