Go Back
malesialainen tofucurry

Malesialainen tofu-pähkinäkastike

Malesialainen tofu-pähkinäkastike on sakea, herkullinen ja ronskisti kasviksilla höystetty. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 300 g) tofua
  • n. 200 g kiinankaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1-2 chiliä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl sitruunaruohotahnaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 rkl limetin- tai sitruunanmehua
  • 3-5 kaffirilimetinlehteä
  • 2 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta
  • 1-2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivaa pinta huolella. Kuutioi tofu.
  • Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää 1 rkl soijakastiketta. Sekoita niin, että soijakastike imeytyy tasaisesti tofuun. Siirrä tofu syrjään odottamaan.
  • Suikaloi kiinankaali. Kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilin kanta ja hienonna chili.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää tilkka öljyä. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää sitruunaruohotahna, valkosipuli, inkivääri sekä chili ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää kuivamausteet ja paista sekoitellen vielä hetki.
  • Lisää kookosmaito, porkkanat, maapähkinävoi, limetinlehdet ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
  • Lisää tofu, kiinankaali ja 2 rkl soijakastiketta. Hauduta noin 15 minuuttia.
  • Mausta malesialainen tofu-pähkinäkastike suolalla ja limetin- tai sitruunanmehulla. Tarkista maku ja tarjoa riisin tai ruokakauran kera.