Go Back
indonesialainen tofucurry

Indonesialainen tofucurry

Indonesialainen tofucurry herättää ruokahalun jo pelkästään huumaavan herkullisella tuoksullaan. Maku on vähintään yhtä ihana.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 300 g) tofua tai tempeä
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa tai n. 200 g kiinankaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 chili tai maun mukaan
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl kuivattua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1+2 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta

Valmistusohjeet
 

  • Viipaloi tofu ja kuivaa pinta huolellisesti. Leikkaa tofu kuutioiksi.
  • Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirää pannu syrjään ja lisää 1 rkl soijakastiketta. Sekoita niin, että soijakastike imeytyy tasaisesti tofukuutioihin. Siirrä tofu syrjään odottamaan.
  • Paloittele paprika. Kuutioi kesäkurpitsa tai suikaloi kiinankaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja hienonna chili.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää tilkka öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja chili, paista minuutti tai kaksi sekoitellen ja lisää tomaattipyree sekä kuivamausteet. Paista vielä pari minuuttia.
  • Lisää kookosmaito, 2 rkl soijakastiketta, paprika ja kesäkurpitsa sekä paistetut tofukuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  • Mausta indonesialainen tofucurry lopuksi suolalla ja tarjoa keitetyn riisin tai ruokakauran kera.