Go Back

Linssipyörykät ja kormakastike

Linssipyörykät saavat sinut unohtamaan kaupan valmispyörykät. Mehevät linssipyörykät valmistuvat helposti ihan itse tehden.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 1 hour
Massan tekeytyminen 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Linssipyörykät

  • 2 dl punaisia linssejä
  • n. 4 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl garam masala -mausteseosta
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Kormakastike

  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl kanelia
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä linssit reilusti kypsiksi. Valuta ylimääräinen vesi tarvittaessa pois. Anna linssien jäähtyä. Voit keittää linssit jo edellisenä päivänä ja valmistaa pyörykät vasta seuraavana.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita ja inkivääriä muutama minuutti.
  • Sekoita kaikki ainekset linssien joukkoon. Anna massan tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Pyörittele massasta pyöryköitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Käännä linssipyörykät puolessa välissä paistoa.
  • Tarjoa linssipyörykät kormakastikkeen ja keitetyn riisin kera.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipulit ja inkivääri ja jatka paistamista. Lisää kuivamausteet ja paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska sekä -pyree ja anna kastikkeen muhia kannen alla vartin verran välillä sekoittaen.
  • Lisää kaurakerma, sokeri ja suola. Kuumenna. Tarkista maku.
  • Tarjoa kormakastike linssipyöryköiden ja keitetyn riisin kera.