Keitä linssit reilusti kypsiksi. Valuta ylimääräinen vesi tarvittaessa pois. Anna linssien jäähtyä. Voit keittää linssit jo edellisenä päivänä ja valmistaa pyörykät vasta seuraavana.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita ja inkivääriä muutama minuutti.
Sekoita kaikki ainekset linssien joukkoon. Anna massan tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Pyörittele massasta pyöryköitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Käännä linssipyörykät puolessa välissä paistoa.
Tarjoa linssipyörykät kormakastikkeen ja keitetyn riisin kera.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipulit ja inkivääri ja jatka paistamista. Lisää kuivamausteet ja paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska sekä -pyree ja anna kastikkeen muhia kannen alla vartin verran välillä sekoittaen.
Lisää kaurakerma, sokeri ja suola. Kuumenna. Tarkista maku.
Tarjoa kormakastike linssipyöryköiden ja keitetyn riisin kera.