Go Back

Banh mi -patongit kaurapalalla

Banh mi -patongit täytetään hoisin-marinoidulla kaurapalalla sekä pikkelöidyillä kasviksilla.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Marinoituminen 30 minutes
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Kaurapala:

  • 2 pkt Fazer Yosa -kaurapalaa tai tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 1/2 dl hoisin-kastiketta

Pikkelöidyt kasvikset:

  • 2 porkkanaa
  • 1/2 kurkku
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl seesamiöljyä

Chilimajoneesi:

  • 4 rkl vegaanista majoneesia
  • 4 rkl sriracha-chilikastiketta

Lisäksi:

  • 2 esipaistettua patonkia
  • 1/2 ruukkua tuoreita yrttejä esm. korianteria
  • rapeaa salaattia esim. jääsalaattia
  • 1-2 punaista keskivahvaa chiliä viipaloituna

Valmistusohjeet
 

  • Aloita pikkelöidyistä kasviksista. Kuori porkkanat ja raasta ne juliennerastimella ohuiksi nauhoiksi. Viipaloi kurkku ohuen ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa vinietikka, sokeri, suola ja seesamiöljy. Lisää joukkoon kasvikset ja jätä marinoitumaan.
  • Paista patongit pakkaksen ohjeen mukaan.
  • Viipaloi kaurapalat noin 1 cm viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista kaurapaloihin rapea pinta. Lisää hoisinkastike ja kääntele sekaisin.
  • Sekoita chilkastike ja majoneesi keskenään.
  • Leikkaa patongit annospaloiksi ja halkaise ne. Levitä majoneesi, lisää sitten salaatinlehdet, paistetut kaurapalat, pikkelöidyt kasvikset ja korianteri sekä chiliviipaleet.