Go Back

Nuudelisalaatti tempellä ja broccolinilla

Nuudelisalaatti tempellä ja broccolinilla silataan herkuksi maapähkinävoikastikkeella. Suolapähkinät tuovat makuun jujua ja rakenteeseen rapsakkuutta.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Tempe:

  • 1 pkt (250 g) tempeä
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä

Lisäksi:

  • 250 g broccoliinia tai parsakaalia
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 ruukku tuoretta korianteria
  • n. 120 g ramen- tai muita vehnänuudeleita
  • 1-2 dl suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä

Kastike:

  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1-2 rkl vettä ohentamiseen

Valmistusohjeet
 

  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä.
  • Kuutioi tempe. Paloittele broccoliini.
  • Kuumenna öljy pannulla. Paista tempekuutiot kovassa lämmössä rapeiksi. siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike sekä seesamiöljy. Sekoita sen verran että mausteet imeytyvät tempekuutioihin. Siirrä syrjään odottmaan.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää tilkka öljyä. Paista broccoliinia pari minuuttia kovalla lämmöllä, kunnes pinta saa hieman väriä, mutta rakenne on edelleen napakka. Siirräsyrjään odottamaan.
  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku ja lisää halutessasi hieman makeutusta.
  • Sekoita kastike nuudeleiden joukkoon. Lisää muut aineet ja tarjoa.