Go Back
punainen pestopasta

Punainen pestopastasalaatti kaurapalalla

Punainen pestopastasalaatti kyhätään kokoon rapeaksi paistetusta kaurapalasta sekä makeista kirsikkatomaateista ja silataan suussa sulavaksi itse tehdyllä punaisella pestokastikkeella.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Pähkinöiden liotus 2 hours
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit, Salaatit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 400 g pastaa esim. fusilli
  • 1 pkt (n. 300 g) maustamatonta tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 300 g kirsikkatomaatteja puolitettuna

Punainen pesto:

  • 1 dl cashewpähkinöitä liota vähintään tunti
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • (1/4 tl chilijauhetta)
  • n. 4 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita cashewpähkinät veteen likoamaan tunniksi tai vaikka yön yli.
  • Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä, siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuutioi tofu ja paista pannulla rapeiksi tilkassa öljyä. Lisää soijakastike ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Kaada pähkinöistä vesi pois. Mittaa kastikeainekset montoimikoneeseen ja surauta soseeksi. Voit tehdä kastikkeen myös sauvasekoittimella korkeassa kulhossa. Lisää tarvittaessa öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.
  • Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää muut ainekset ja tarjoa heti.