Punainen pestopastasalaatti kaurapalalla
Punainen pestopastasalaatti kyhätään kokoon rapeaksi paistetusta kaurapalasta sekä makeista kirsikkatomaateista ja silataan suussa sulavaksi itse tehdyllä punaisella pestokastikkeella.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Pähkinöiden liotus 2 hours hrs
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit, Salaatit
- 400 g pastaa esim. fusilli
- 1 pkt (n. 300 g) maustamatonta tofua
- öljyä paistamiseen
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 300 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
Punainen pesto:
- 1 dl cashewpähkinöitä liota vähintään tunti
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- (1/4 tl chilijauhetta)
- n. 4 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 1 rkl balsamicoa
- 1/2 tl suolaa
Laita cashewpähkinät veteen likoamaan tunniksi tai vaikka yön yli.
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä, siirrä syrjään odottamaan.
Kuutioi tofu ja paista pannulla rapeiksi tilkassa öljyä. Lisää soijakastike ja siirrä syrjään odottamaan.
Kaada pähkinöistä vesi pois. Mittaa kastikeainekset montoimikoneeseen ja surauta soseeksi. Voit tehdä kastikkeen myös sauvasekoittimella korkeassa kulhossa. Lisää tarvittaessa öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.
Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää muut ainekset ja tarjoa heti.