Go Back

Vegaaninen nakkikastike

Vegaaninen nakkikastike onnistuu vaihtamalla nakit soijapohjaisiin ja voi rypsiöljyyn.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (250 g) soijanakkeja esim. Bon Soya
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl Sriracha-chilikastiketta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Viipaloi soijanakit ja paista ne pannulla tilkassa öljyä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle 3 rkl rypsiöljyä ja 3 rkl vehnäjauhoja. Ruskista jauhot ja lisää sitten vesi pienissä erissä samalla voimakkaasti vispaten, jottei kastikkeeseen muodostu paakkuja.
  • Kun kastike on tasaista, lisää kaurakerma, tomaattipyree, soijakastike ja savupaprikajauhe sekä halutessasi Sriracha-chilikastike. Sekoita. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
  • Lisää paistetut soijanakit ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoa vegaaninen nakkikastike esimerkiksi perunamuusin kanssa.