Go Back
kurpitsa-kikhernecurry

Kurpitsa-kikhernecurry

Sakean kikhernecurryn salaisuus piilee kastikkeeseen surautetussa makeassa kurpitsassa.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 250 g hokkaido- tai myskikurpitsaa noin 1/2 kurpitsa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2-1 rkl Sriracha-chilikastiketta
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun:

  • riisiä tai ruokakauraa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kurpitsakuutiot sekä valkosipuli- ja inkivääriraasteet. Paista hetki, lisää mausteet, tomaattipyree ja chilikastike. Paista vielä pari minuuttia.
  • Lisää kookosmaito, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla vartin verran, kunnes kurpitsa on pehmeää ja kypsää.
  • Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää suola ja kikherneet. Kuumenna ja tarjoa keitetyn riisin sekä tuoreen korianterin kera.