Go Back

Peruna-Boltsivuoka

Peruna-Boltsivuoan voi hyvällä syyllä niputta helppojen ja nopeiden arkiruokien kategoriaan. Yhden vuoan taktiikalla valmistuva vegeherkku on pöydässä reilussa puolessa tunnissa.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt Boltseja
  • 6 keskikokoista perunaa
  • 400 g ruusukaaleja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pkt (125 g) mozzarellajuustoa viipaloituna

Lisäksi:

  • pestokastiketta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Kuori ja kuutioi perunat. Poista ruusukaaleista kannat ja uloimmat lehdet. Halkaise ruusukaalit.
  • Sekoita perunat ja ruusukaalit uunivuoassa, sekoita joukkoon oliiviöljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle kirsikkatomaatit.
  • Nosta vuoka uuniin vartiksi. Lisää päälle viipaloitu mozzarellajuusto sekä boltsit. Laita vuoka uuniin vielä vartiksi.
  • Lisää lopuksi päälle pestokastiketta nokareina. Tarjoa heti.