Go Back

Rendag jauhiksesta

Rendang jauhiksesta on ylistetyn indonesialaisen liharuoan maukas kasvisversio. Naudanlihan korvaa tässä ohjeessa vegejauhis.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 250 g) vegejauhista (esim. Next Level tai Pouttu Muu)
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 punaista keskivahvaa chiliä tai maun mukaan
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 2 rkl sitruunaruohotahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 4 kaffirilimetinlehteä

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja cashewpähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chilit. Jätä siemenet, jos haluat ruokaan potkua.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli, inkivääri, chilit sekä sitruunaruohotahna. Anna paistua kaikessa rauhassa välillä sekoitellen.
  • Lisää pannulle vegejauhis. Hienonna lastan avulla pienemmäksi. Mausta soijakastikkeella ja kurkumalla.
  • Lisää kookosmaito, vaahterasiirappi ja kaffirinlimetinlehdet. Anna hautua hissukseen noin 30 minuuttia.
  • Tarkista maku ja tarjoile keitetyn riisin sekä tuoreen korianterin ja halutessasi paahdettujen pähkinöiden kera.