Go Back
omenapannukakku

Omenapannukakku

Omenapannukakku on syksyinen herkku, piirakan ja välipalan ihana välimuoto. Ripsauta taikinaan kardemummaa ja pinnalle kanelia. Täydellistä! 
5 from 1 vote
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 1 l kaurajuomaa
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia tai -rahkaa esim. Alpro
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • n. 5 pienehköä omenaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla. 
  • Sekoita soijajogurtti, rypsiöljy, sokeri ja mausteet kauramaidon joukkoon.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet keskenään ja vatkaa ne huolellisesti kauramaitoseoksen joukkoon. Anna turvota 15 min.
  • Taikinan turvotessa leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  • Kaada pannaritaikina pellille. Paista 5 minuuttia, kunnes pinta on aavistuksen hyytynyt. Levitä pinnalle omenalohkot ja ripauta pintaan sokeria sekä kanelia. Nosta pelti takaisin uuniin ja paista pannaria uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes kypsää. Pannari on lämpimänä hieman pehmeä, mutta kiinteytyy jäähtyessään.