1/2ps (à 400 g)edamamepapuja(tai vastaava määrä pakasteherneitä)
1ruukkukorianteria
1dlpaahdettuja ja suolattuja maapähkinöitätai esim. seesaminsiemeniä paahdettuna
pikkelöityä punasipuliaohje alla
Pikkelöity punasipuli
1punasipuli ohueksi viipaloituna
1dlpunaviinietikkaa
2rkl sokeria
1tlsuolaa
Kastike
1/2dlvegaanista majoneesia
1dlpaksua gurttia
n. 1rklsriracha-chilikastiketta
Valmistusohjeet
Aloita pikkelöidystä punasipulista. Voit valmistaa marinoidun punasipulin jo edellisenä päivänä. Sekoita viinietikka, suola ja sokeri kannellisessa rasiassa. Lisää ohueksi viipaloitu punasipuli. Sulje rasia ja ravista niin, että marinadi sekoittuu punasipulin joukkoon. Anna marinoitua muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään. Sekoita rasiaa pari kertaa marinoitumisen aikana.
Sekoita seesamiöljy, soijakastike, siirappi, riisiviinietikka, valkosipulinkynnet ja chilikastike keskenään.
Kuumenna rypsiöljy pannulla. Paista soijarouhetta pari minuuttia. Lisää marinadi ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää vettä pienissä erissä ja paista, kunnes neste on imeytynyt soijarouheeseen. Siirrä syrjään odottamaan.
Keitä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä ja siirrä syrjään odottamaan.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku.
Kokoa poke bowl: Kauho riisiä kulhon pohjalle, lastaa päälle muuta aineet. Viimeistele kastikkeella, tuoreilla yrteillä ja pähkinöillä.