Go Back

Paksoiwokki

Paksoiwokki on helppo herkku, jossa on kiinalaisia makuvivahteita. Makeansuolainen pikaruoka maistuu ihanalta riisin kera.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pss paksoita 1 iso tai kaksi pientä paksoita
  • 200 g varsiparsakaalia tai parsakaalia
  • 1 pkt (n. 200 g) tofua
  • 1+1 rkl öljyä
  • 1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta

Kastike

  • 3 rkl hoisinkastiketta
  • 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Lisäksi

  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 1- 2 dl paahdettuja maapähkinöitä

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohjeet
 

  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Irrota paksoin lehdet kannasta ja leikkaa valkoinen tyviosa rouheiksi suikaleiksi. Revi vihreät lehdet muutamaan osaan ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Leikkaa varsiparsakaalin varret koosta riippuen kahdesta neljään osaan.
  • Kuivaa tofun pinta, kuutioi ja paista rapeaksi pannulla tilkassa öljyä. Siirrä pannu levyltä, sekoita joukkoon soijakastike. Siirrä tofu syrjään odottamaan. Pyyhkaise pannu puhtaaksi.
  • Kuumenna tilkka öljyä pannulla, paista varsiparsakaalit ja paksoin valkoiset tyviosat pikaisesti. Jätä reilusti purutuntumaa.
  • Laske lämpöä, lisää pannulle tofukuutiot, kastike ja paksoin vihreät lehdet. Kääntee sekaisin niin, että paksoin lehdet painuvat hieman kasaan.
  • Viimeistele paksoiwokki tuoreella korianterilla ja paahdetuilla maapähkinöillä. Tarjoa riisin kera.