Go Back
spagettivuoka

Spagettivuoka

Spagettivuoka valmistuu pienellä vaivalla ja tiskiä säästäen yhden vuoan taktiikalla. Aktiivista kokkausaikaa kuluu viitisen minuuttia, uuni hoitaa loput työt.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 250 g spagettia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tlk (à 400 g) tomaattipastakastiketta esim. yrtti- tai valkosipuli-
  • 1 tlk (230 g) punaisia linssejä
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
  • n. 250 g valmiita kasvispyöryköitä esim. Apetit kasvisjauhis
  • 250 g (terttu)kirsikkatomaatteja
  • 2 dl paksua kaurakermaa esim. Planti Cooking Original
  • 4 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Mittaa laakean uunivuoan pohjalle öljy ja spagetti. Sekoita. Lisää tomaattipastakastikkeet, huuhdellut linssit ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kastikeainekset kevyesti sekaisin. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä 25 minuuttia.
  • Sekoita kaurakerma, ravintohiivahiutaleet ja mausteet.
  • Nosta vuoka uunista ja sekoita pasta sekä kastike huolellisesti sekaisin. Sekoita joukkoon myös kasvispyörykät. Lusikoi pinnalle kaurakermaseos ja aseta pinnalle (terttu)kirsikkatomaatit. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paahda vielä noin 20 minuuttia, kunnes pasta on kypsää, kermaseos saanut hieman väriä ja tomaatit paahtuneet makoisiksi. Anna vuoan levätä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.